HAKKIMIZDA
-Biz Kimiz-
Globall Auto 110 yılı aşkın zamandır Araba sektöründe iş yapan, Türkiye’nin en köklü firmalarındandır.Firmamız ”Globall Auto” ismini 2015 yılında, Türkiye’nin ve köklerinde de olan Sanayi Sanatkarlığını ve Sanatkarların; Araba sektöründeki diğer paydaşların güçlenerek büyüme ve gelişmesi için bir adım olarak atmıştır.
1912 yılından süregelen Araba Sektöründeki geçmişimizle, üçüncü nesil dededen toruna Sanayi Sanatkarı İCADIYE ’li ve üniversite tahsilinin de bizlere katmış olduğu titizlikle “İCADİYE”, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nde de ve tarih boyunca da, doğudan batıya yapılan karasal göç güzergahında olması, tabiat kaynaklarındaki lokasyonu gereği olarak Sanayinin temellerini ilk atıldığı yerlerdendir.Bu doğal sanayileşme ortamı büyük babamız Abdullah Efe’nin Medrese tahsilinden sonra 1912’de ustalık ve Sanatkarlığıyla araba sektörüne başlaması, ondan babamız Cevdet Efe’nin Ustalık ve Sanatkarlığı öğrenmesine ve bizlere ustalık ve sanatkarlığı aktarmasına vesile olmuştur.Firmamız Zaman içerisinde bünyesinde Araç alım-satım, Araç kiralama, Danışmanlık, İnternet ilan satış ve ayrıca aile firması olarak Trafik sigorta Acenteliği kolların‘da faaliyet göstermektedir.
Türkiye ekonomisinin en büyük itici gücü olan Araba sektöründen, aile köklerimizde de olan Sanayi Sanatkarlarının daha fazla pastadan pay alarak rahat bir yaşam sürmelerini sağlayarak, diğer paydaşlar ve Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlenerek büyüme ve gelişmesini hedeflemekteyiz.
”Globall Auto”
Dip not:
Osmanlı Devleti'nde ve öncesinde sanayi sitesinin adı İcadiye'dir.
Kelimenin özünü anlamak amacıyla şu ifadeyi kullanmak yersiz olmayacaktır: Türkiye Türklerin yeri, İcadiye icat edenlerin yeridir. Buradan da anlaşılacağı üzere, aile köklerimizin nereden geldiği daha iyi ve net bir şekilde açıklanabilir.
Türkiye'de her branşta iş yapılan, Osmanlı'dan günümüze uzanan sadece bir İcadiye (sanayi sitesi) vardır. Ancak sanayi sitesinin tam anlamıyla bir düzen içinde hareket etmesini sağlayan enerji kaynağına ihtiyacı vardır ki bu da hemen 10 km ilerideki Çeltek kömür madeni işletmesinden sağlanan kömürden elde ediliyordu. Böylelikle sanayileşme için gerekli olan bütün yeraltı sistemi tam anlamıyla bir bütün halinde mevcut olmuştu. Ayrıca medrese öğrencilerinin öğrenim masrafları da doğal ve şifalı kaplıcalardan elde edilen gelirle karşılanıyordu. Sonuç olarak şunu söylemek mümkündür: Samsun Havza İcadiye, Türkiye’ de ve Osmanlı’da sanayileşmenin temelinin atıldığı yer denilebilir.
İcadiye tarihinde; Keresteciler, Saraçlar, Demirciler, Bakırcılar ve Kalaycılar ile en önemlisi Araba yapan sanatkarlar vardır. "Tek Arabacı" denilen sanatkarlardan birisi de büyük babamız merhum Abdullah Efe'dir. Araba yapmak için gereken sanatkar topluluğu İcadiye'de vardır ; ama en önemlisi hemen yanında 100 metre ilerideki Medrese Mahallesi'nde eğitim alarak bilinçli bir şekilde araba yapılması ve sanatkarlıkların hayata geçirilmesidir. Yakınında eğitim alınmadan ve temel bilimlerin öğretilmediği bir sanayinin, sanayi olması hak verilir ki mümkün değildir.
"Değişim, kalıcı olmakla başlar."
Saygılarımızla